Portugal

zon, zee & strand luxe verblijven rondreis gastvrij land heerlijk eten

Portugal

Portugal is bij uitstek de bestemming voor zon zee en strand. Naast de heerlijke warme zomers is het er in de winter ook heel erg aangenaam. Maar er is meer dan alleen zon. De mensen zijn er bijzonder gastvrij en het eten is er voortreffelijk. Waar je ook komt je wordt hartelijk begroet.

Reis boeken naar Portugal? Neem contact op

Luxueus verblijf

Een echte een aanrader is om te verblijven in een van de authentieke pousada’s die door het land heen liggen. Een pousada is een Portugese term voor een veelal luxueus verblijf dat vaak gevestigd is in een historisch gebouw (oude kloosters, kastelen en dergelijke).

Rondreis door Portugal

En naast de zon opzoeken in de Algarve is het ook een prachtige bestemming voor een rondreis. Je zou in het noorden kunnen beginnen. Porto is een prachtig mooie stad aan de Douro met de vele porthuizen, restaurantjes en musea. Als je dan toch in Porto bent kun je de bolinhos de bacalhao niet vergeten. Dit zijn gefrituurde kabeljauwsnacks en zijn typisch voor deze stad. Daarna rij je door naar het binnenland richting Coimbra en de Serra da Estrela of pak je de trein die je rechtstreeks naar Lissabon brengt.

Lissabon

Deze hoofdstad en omgeving heeft alles te bieden. Zo vind je er een heel mooi oud centrum, maar ook een hip en trendy gedeelte. Ga met de bekende Tram 28 door de wijken Baixa en Alfama, eet in een van de restaurants waar live Fado muziek wordt gezongen. Daarnaast kun je met de trein naar de badplaatsen Cascais en Estoril voor het strand.

Al met al heeft Portugal voor iedereen wat te bieden!