Griekenland

zon prachtige natuur relaxen mooie baaien en stranden diversiteit heerlijk eten

Griekenland

Griekenland is een populaire is vakantiebestemming, dat heeft met een groot aantal factoren te maken. Het aangename mediterrane klimaat met de warme en zonovergoten zomers zorgt natuurlijk voor een belangrijk basis ingrediënt voor een geslaagde zonvakantie. Maar dat is niet alles. Griekenland heeft vooral veel verschillende gezichten.

Reis boeken naar Griekenland? Neem contact op

Eigen identiteit

Mensen die Griekenland een beetje kennen zien aan een foto direct waar deze gemaakt is. Dat komt omdat elk deel van Griekenland, ieder eiland, zo zeer zijn eigen identiteit heeft. Een vakantie op Corfu is heel anders dan een vakantie op Kreta De natuur, de mensen… er zijn zulke duidelijke verschillen.

Eten en drinken

Op culinair gebied heeft Griekenland veel te bieden van eenvoudige taverna’s waar je heerlijke Moussaka, Souflaki of een authentieke Kleftiko (buideltjes met gestoofd lamsvlees) kunt eten tot culinaire restaurants met heerlijke wijnen. Maar ook luxe beachclubs waar je heerlijk kunt relaxen en van een cocktail kunt genieten.

Griekse eilanden

Van de populaire eilanden zoals Kreta, Rhodos en Kos tot de wat minder bekende eilanden er is voor iedereen wel een geschikte vakantiebestemming. De prachtige natuur op bijvoorbeeld Samos met zijn vele wandelmogelijkheden en de oneindig mooie baaien en stranden op Zakynthos waar de Caretta Caretta schildpad eieren legt.

Vaste land

Ook het vaste land heeft heel veel te bieden en is vooral nog erg ongerept en onaangetast.
Erg leuk om op meerder plaatsen te verblijven en op die manier verschillende hoogtepunten te combineren met een afsluiting aan het strand.

Genieten in Griekenland

Wat een overeenkomst is tussen veel Griekenlandbezoekers is dat de meeste mensen meerdere keren terugkeren naar Griekenland. Er ontstaat een band met het land en de mensen die er wonen. Griekenland staat voor redelijk wat Nederlandse toeristen synoniem voor die paar weken dat je echt geniet in het jaar. Die paar weken dat je het dagelijkse leven in Nederland ontvlucht en geniet van al het moois dat Griekenland te bieden heeft. De zon, de relaxte sfeer, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten. Wat wil een mens nog meer?