Canarische Eilanden

prachtige stranden geweldige natuur watersport gezellige haven Lava stranden

Canarische eilanden

Al jaren een van de meest favoriete bestemmingen in Europa. Het hele jaar door zon, gecombineerd met prima temperaturen, ook in de wintermaanden. De meest bekende eilanden zijn Gran Canaria en Tenerife. Minder bekend zijn Fuerteventura en Lanzarote en La Gomera.

Plan een afspraak

Gran Canaria

Op Gran Canaria vind je prachtige stranden gecombineerd met een diversiteit aan hotels en appartementen. Playa del Ingles kenmerkt zich door veel restaurants en diverse winkelcentra zoals Kasbah en Yumbo. In de modernere plaats Costa Meloneras vindt je de meeste Luxe hotels. Bekende namen als Lopesan Costa Meloneras, Lopesan Villa del Conde en uiteraard Lopesan Baobab Resort. Ook Riu heeft hier de nodige prachtige resort liggen.

Wij kennen de meeste hotels uit eigen ervaring, vertellen je er graag over.

Tenerife

Tenerife is een heel ander eiland. Je ziet daar de invloeden van het ontstaan, namelijk Vulkanisch. De bekende Pico del Teide steekt meer dan 3.000 meter boven het eiland uit. Prachtige tochten naar de Teide, waarbij je tot bijna in het puntje met de bijzondere kabelbaan kunt komen. Tenerife heeft in het noorden prachtige natuur, je waant je af en toe letterlijk in een andere wereld. Huur hier zeker een auto en trek er lekker op uit en ontdek het eiland.

In het zuiden van Tenerife liggen de bekende badplaatsen Playa de Las Americas en het modernere Costa Adeje. 1 Lange Boulevard waarbij je meer dan 10 kilometer kunt lopen, overal hotels, appartementen en restaurants. Aan winkels en uitgaansgelegenheden geen gebrek. Tenerife heeft relatief veel luxere accommodaties, vooral in de plaats Costa Adeje.

Zelf kennen we Tenerife heel goed vanwege de eigen vakanties daar.

Fuerteventura

Een heel ander eiland is Fuerteventura. Dat eiland staat vooral bekend om de prachtige stranden. Veel Kiters en Windsurfers kennen Fuerteventura vanwege de uitstekende mogelijkheden daar, er waait altijd een windje. Op Fuerteventura heb je ook prachtige duinen, je waant je soms in de woestijn. Bekende plaatsen zijn daar Corraljeo en Costa Calma. Relatief rustig, heerlijk ontspannen.

Ook op Fuerteventura raden wij een auto aan, trek er lekker op uit en bezoek de vele leuke plaatsen.

Lanzarote

Lanzarote is vergelijkbaar met Tenerife qua landschap. De leukste plaats daar is Puerto del Carmen, een gezellige haven gecombineerd met barretjes en goede restaurants. Je hebt op Lanzarote donkere Lava stranden, wel bestaande uit fijn zand. Voelt een beetje vreemd aan in eerste instantie, maar het is gewoon zand. Leuk is de lange Boulevard die feitelijk helemaal vanaf de Luchthaven naar de haven loopt. Kilometers wandelen en onderweg de nodige stops maken bij een van de vele terrassen.

Lanzarote heeft ook veel goede hotels en appartementen. Feitelijk is er geen hoogbouw het doet dus allemaal vriendelijk aan.