Dubai

Vele bezienswaardigheden 12 openbare stranden Historie Rondvaart Veel te doen in de omgeving

Dubai

Dubai is sinds de 20e eeuw uitgegroeid tot een van de topbestemmingen waar je echt van alles kan vinden. Door het warme klimaat in het Midden Oosten zijn de zomers erg heet en de rest van het jaar perfect om naar af te reizen.

Reis boeken naar Dubai? Neem contact op

Heerlijk vertoeven in Dubai

Naast de vele bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa, Medinat Jumeirah, Jumeirah Moskee en Dubai Mall & Aquarium. Ook aan het strand is het heerlijk vertoeven. In totaal zijn er 12 stranden die openbaar toegankelijk zijn. Daarnaast hebben een aantal hotels en resorts een privé gedeelte opgeëist van het strand. Daar is toegang alleen mogelijk voor hotelgasten.

Toeristisme en historie

Aan de kust ligt de wijk Jumeirah, wat het toeristische hart is van Dubai. Hier vind je “The Walk”, een gezellig, drukke boulevard met vele winkels en restaurants. Naast het moderne gedeelte van Dubai met al haar wolkenkrabbers is er ook een oud gedeelte, aan de westzijde van de Dubai Creek. Daar vind je de wijken Bur Dubai en Deira. Deze twee wijken vormen het historische hart van Dubai. Bezoek een van de leuke traditionele souks bezoeken, rondslenteren door de smalle straatjes of neem de ‘abra’ een traditionele watertaxi.

Arabische schepen

Naast de abra vind je er ook veel Dhows. Dit zijn traditionele Arabische schepen die tegenwoordig zelfs nog worden gebruikt voor de handel met omliggende havens in onder andere Qatar, Bahrein en India. De dhow wordt ook ingezet als toeristische rondvaartboot, waar je op verschillende ook kan genieten van een diner.

De omgeving van Dubai

Ook buiten Dubai om is er meer dan genoeg te beleven. Ga de zandduinen in met een quad, maak een helikoptervlucht boven de stad en maak een woestijnsafari. Ook snorkelen en duiken in de omgeving van Dubai is geweldig. Kortom Dubai is een bestemming die alles heeft.