ABC Eilanden

helderblauwe zee levendig duikers paradijs karakteristiek mooie stranden

ABC Eilanden

Het kleinste eiland van de Nederlandse Antillen, Aruba, staat bekend om de vrolijke muziek en dans. Bonaire is een paradijs voor duikers en rustzoekers. Op Curaçao vind je naast heerlijke stranden ook een mooi natuur gebied en is het erg leuk om ook eens het binnenland in te gaan. Het is een veelzijdig eiland met een smeltkroes van nationaliteiten.

Reis boeken naar de ABC Eilanden? Neem contact op

Aruba

Aruba swingt! Het kleinste eiland van de Nederlandse Antillen staat bekend om de vrolijke muziek en dans. Carnaval wordt hier bijvoorbeeld groots gevierd met uitgedoste eilandbewoners, fantastische parades en veel muziek.

De Caribische zee rondom Aruba  is helderblauw met een schat aan koraalriffen onder de waterspiegel. De  zeeschildpadden, roggen en de vele visjes zijn zelfs bijna aan te raken: het lijkt het wel alsof je in een enorm aquarium zwemt!

Centraal op het eiland ligt de levendige hoofdstad Oranjestad waar naast karakteristieke oude huizen en winkeltjes een gezellige kade met terrassen is.  Een reis naar dit kleurrijke eiland is goed te combineren met een verblijf op één van de andere parels van de Nederlandse Antillen of met Suriname.

Bonaire

Bonaire is een paradijs voor duikers en rustzoekers. Het is qua grootte het tweede eiland van de Nederlandse Antillen en heeft als terechte bijnaam “Divers Paradise”. De kuststrook rond Bonaire is beschermd natuurgebied. Er zijn meer dan 50 gemakkelijk toegankelijke duiklocaties, waaronder het onbewoonde eiland Klein Bonaire. Ook voor natuurliefhebbers heeft Bonaire voldoende te bieden.

Bonaire is beduidend rustiger dan Curaçao en Aruba, maar daardoor niet minder geliefd. Je kunt ook heel leuk een combinatie maken tussen de diverse eilanden. Wij vertellen je er meer dan graag over.

Curaçao

Veelzijdig eiland

Curaçao is het grootste en meest veelzijdige eiland van de Nederlandse Antillen en is een smeltkroes van nationaliteiten. De wijken Punda en Otrabanda in Willemstad zijn met elkaar verbonden door de karakteristieke Pontonbrug. In Willemstad zijn vele winkels en gezellige bars, de handelskade met typische oud-Hollandse huizen, de kleurrijke drijvende markt en enkele mooie landhuizen. Het eiland heeft een mooie kustlijn met in het zuidwesten rustige rotsachtige baaien met witte zandstrandjes, waarvan de Knipbaai het populairst is.

Culturen

Voor veel Nederlanders heeft Curaçao iets vertrouwds. Ze voelen zich er meteen thuis. Dat klopt, want het eiland werd in de 17de eeuw gekoloniseerd door Nederlandse kooplieden. Zij bouwden de hoofdstad, Willemstad, met haar felgekleurde woningen en pakhuizen die hen deden denken aan de architectuur van Amsterdam. Maar ook handelaren uit Amerika, Europa en Azië vestigden zich op het eiland. Deze mengelmoes van culturen draagt in hoge mate bij aan een heel bijzondere sfeer.

Zon

Zonaanbidders kunnen kiezen uit 38 mooie stranden aan de zuidkust, variërend van beschutte baaien tot grote, uitgestrekte stranden. Langs de oostkust ligt het Curaçao Sea Aquarium, een complex van 46 aquaria die men in zee heeft laten zakken. Hier is ook het Curaçao Underwater Park met een 20 km lange onderwaterroute voor duikers en snorkelaars. Je kunt bij het eiland ook vissen, windsurfen en waterskiën, en op het eiland zelf heerlijk golfen.

Natuur

Cunucu (‘knoek’) geheten, ligt bij de St. Christoffelberg een 18 km² groot natuurreservaat met inheemse planten en dieren. Hier leven het typische Curaçaose konijn en de ‘bina’, het Curaçaose dwerghertje. Er is een netwerk van paden voor wandelaars en mountainbikers. Startpunt is het informatiecentrum in Landhuis Savonet. Hier kan men ook reserveren voor speciale wandelingen met een gids.

Landhuizen en musea

In het binnenland lagen in de 18de eeuw zo’n 300 landgoederen met daarop een landhuis in wit en rood. Een aantal is prachtig gerestaureerd en te bezoeken. Landhuis Papaya en Landhuis Daniel zijn bloedrood, een van de traditionele verfkleuren op Curaçao. Ook te bezoeken zijn Landhuis Jan Kok en Landhuis Brievengat, dat is ingericht in de koloniale stijl van de 18de eeuw. Koloniaal meubilair is ook te vinden in het Curaçaosch Museum in het voormalige zeeliedenhospitaal. Hollandse koloniale huizen in de wijk Otrabanda (Papiaments voor ‘de andere kant’) vormen het Museum Kurá Hulanda waar een van de grootste verzamelingen Afrikaanse kunst te zien is.

Strand en dolfijnen

Op Curaçao heb je veel leuke hotels en appartementen liggen. Er is voor iedereen wat te vinden. Het leuke is dat je een perfecte combinatie hebt tussen strand en wat doen. Bezoek zeker ook het bekende Sea Aquarium waar je zelfs met Dolfijnen kunt zwemmen, wel van te voren reserveren.

Verblijf op Curaçao

Op het eiland heb je veel hotels van allerlei klasses, van luxe 5 sterren tot eenvoudige lokale hotels. Wij kunnen je er alles over vertellen en uiteraard laten zien. Groot voordeel van deze eilanden is trouwens dat Tui Fly en KLM het bijna dagelijks rechtstreeks aanbieden.