New York

bruisende stad broadway Manhattan shoppen veel bezienswaardigheden

New York

The City that never sleeps! New York…….wat kunnen we er niet over vertellen. Hier heb je eigenlijk altijd tijd tekort. Een ontzettend mooie en drukke stad. Feitelijk is alles geconcentreerd rondom Manhattan. Het bruisende centrum. Wij vertellen je graag alles over New York, praktisch iedereen van ons is er een of meerdere keren geweest.

Reis boeken naar New York? Maak een afspraak

Hop on Hop off

Als je New York bezoekt dan moet je van te voren goed nadenken over wat je allemaal wilt doen. Wij raden in ieder geval de Hop on Hop off bussen aan. Laat je in eerste instantie een keer rondrijden door de stad zo weet je hoe alles werkt. Vervolgens kun je bij alle bezienswaardigheden uitstappen. De bus brengt je naar alle Highlights toe.

New York per fiets

New York kun je ook heel leuk per fiets doen. Central Park starten, het park zelf verkennen maar bv ook 5th Avenue afstruinen. Te voet kom je heel makkelijk op de mooiste plekken, onderweg val je van de ene in de andere verbazing. Enorme hoge gebouwen, afgewisseld met gigantische hotels en kantoren complexen. De stad leeft…dag en nacht. Overal en altijd hoor je wel ergens sirenes van politie of ambulance. Je moet de sfeer echt zelf proeven.

Must see

Wat je zeker niet moet overslaan is een bezoek aan Ground Zero waar vroeger de Twin Towers stonden. Zeer indrukwekkend, je wordt er letterlijk stil van. Dit kun je weer perfect combineren met een boottocht naar of om Miss Liberty.

In de avond kun je een van de vele Musicals en voorstellingen bezoeken die New York te bieden heeft. Koop je kaartje op de dag zelf, vaak voor de helft van het geld.

Culinair

New York heeft zeer veel mogelijkheden op culinair gebied. In de bekende Soho wijk vindt je de leukste restaurants, vaak met buiten een terrasje. Op 5th Avenue heb je de beste en mooiste shops van de wereld zitten. Het leuke is dan dat je op straat gewoon een Hotdog stand ziet, waar de New Yorkers keurig in pak een lunch nuttigen.

New Yorkers zijn erg met hun gezondheid bezig, dat zie je aan de vele Freshbars en sport activiteiten. Wij raden een middagje Central Park ook zeker aan, lekker daar wandelen, genieten van een baseball wedstrijd of relaxen in het gras. Letterlijk de groene longen van New York.