Privacy & Cookies
Privacy- en
cookieverklaring

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst aangepast op 25 mei 2018.

Middels onze website en daaraan gelieerd  (
www.vx.nl <https://www.vx.nl>) worden er persoonsgegevens verzameld en worden er cookies geplaatst. Privacy is voor VakantieXperts de Planeet en de franchise groep D-rt Groep B.V. (hierna: VakantieXperts) van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywetgeving. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij VakantieXperts allemaal doen met de informatie die we via onze diensten over jou te weten komen.
Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies bijhouden, neem dan contact op met VakantieXperts via de contactgegevens onderaan deze verklaring.
Doeleinden van de gegevensverwerking
Wij verwerken jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
het verlenen van toegang tot onze website

het gebruik maken van de functionaliteiten op onze website
het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten met betrekking tot onze verschillende facetten aan dienstverlening (zoals boekingen, inplannen van een (vrijblijvende) afspraak, (uitbrengen van een offerte voor) een reis, autoverhuur en/of verzekeringen, terugboekingen bij calamiteiten en informatie over relevante vaccinaties)
het voeren van gesprekken via de op onze de website geboden chatoptie
het aanbieden van een inlogomgeving (Mijn VakantieXperts) waarmee je inzage hebt in jouw eigen gegevens, boekingen, de door jou laatst bekeken vakanties en waarmee je kunt betalen of autohuur of de parkeerdienst bijboeken
het opnemen van contact met jou, indien hierom wordt verzocht
het opnemen van contact met jou, voor, tijdens of na jouw vakantie met betrekking tot huidige vakantie of een nieuwe vakantie
het verkrijgen van inzicht in het gebruik van onze website
het verbeteren en evalueren van onze website en diensten, onder andere middels klanttevredenheidsonderzoeken
het in kaart brengen van onze doelgroep en bijbehorende interesses, o.a. om het internetaanbod voor jou interessanter te maken middels het tonen van reclame welke aansluit bij jouw interesses via zowel onze eigen websites als websites van derden
het toesturen van (een van) onze algemene en/of gepersonaliseerde nieuwsbrieven indien je je  hiervoor hebt ingeschreven

Wij zullen jouw persoonsgegevens niet voor andere dan bovengenoemde doeleinden verwerken, tenzij je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven, dit noodzakelijk is in het kader van de overeenkomst die we met jou zijn aangegaan of wij dit op grond van de wet mogen of moeten doen. 

Categorieën persoonsgegevens
Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden:
NAW-gegevens

Geboortedatum
Nationaliteit
Land
Geslacht
Gezinssamenstelling
E-mailadres
Telefoonnummer
Telefoonnummer van de thuisblijver (noodnummer)
Relatienummer (oftewel jouw klantnummer)
Inloggegevens voor Mijn VakantieXperts (e-mailadres en wachtwoord)
Informatie over de door jou geboekte reis (zoals vertrekdatum, verblijfsduur, accommodatiegegevens, vluchtgegevens, reizigersgegevens, vervoersinformatie, verblijfs- en bestemmingsinformatie geüploade documenten en jouw boekingsbevestiging);
Informatie over de laatst door jou bekeken vakantie en/of aangegeven reisvoorkeur
IP-adres
Cookie ID’s
Eventuele persoonsgegevens die door jou worden ingevuld als inhoud van een bericht bijvoorbeeld via de chatfunctie, het contactformulier, sociale media, winactie aanmeldformulieren of feedback tools
Eventuele medische persoonsgegevens die door jou worden verstrekt bij het boeken van een reis, waaronder bijvoorbeeld allergieën, dieetvoorkeuren of fysieke ongemakken

Het verstrekken van jouw persoonsgegevens aan derde partijen
Wij verstrekken jouw gegevens niet aan derde partijen zonder jouw voorafgaande toestemming, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst of wij dit op basis van de wet moeten of mogen. Wij kunnen jouw gegevens verstrekken aan de volgende bedrijven die deze gegevens in onze opdracht verwerken:
Externe ICT-dienstverleners

De partijen die cookies aanleveren, zie hieronder

Met deze bedrijven hebben wij schriftelijke afspraken gemaakt over de omgang met jouw persoonsgegevens en wat ze hiermee wel en niet mogen doen.

Daarnaast kunnen wij jouw gegevens ook verstrekken aan derde partijen, die zelfstandig bepalen hoe ze met jouw gegevens zullen omgaan. Wij hebben geen invloed op het gebruik van jouw gegevens door deze partijen aangezien zij zelf bepalen voor welk doel zij deze precies nodig hebben en aan wie zij deze weer verstrekken. Deze persoonsgegevens worden alleen verwerkt door deze partijen wanneer je deze zelf beschikbaar stelt aan deze partijen of wanneer verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening. Dit kunnen de volgende bedrijven zijn:
Onze partners

Meditel (wanneer je gebruik maakt van hun dienstverlening omtrent vaccinaties)
Het Calamiteitenfonds (wanneer jouw reis moet worden aangepast wegens calamiteiten)
Betaaldiensten (als je via VakantieXperts betalingen verricht)
Visumverstrekkers (als je via VakantieXperts een visum aanvraagt)
Touroperators (bij wie jouw reis wordt geboekt)
Verzekeraars (als je via VakantieXperts een verzekering afneemt)
Autohuurmaatschappijen (als je via VakantieXperts een auto huurt)
Vliegmaatschappijen (als je via VakantieXperts een vlucht boekt)
Hotels en overige verblijfsmogelijkheden (als je deze via VakantieXperts boekt)



E-mails
Vanuit D-rt Groep versturen wij verschillende e-mails. Deze e-mails zijn opgesplitst in twee onderwerpen: serviceberichten en nieuwsbrieven.

Serviceberichten
Deze e-mails dienen enkel om je te informeren over belangrijke veranderingen of updates gerelateerd aan de diensten die je bij ons hebt afgenomen. Dit kunnen bijvoorbeeld calamiteiten zijn, wijzigingen in jouw boeking, belangrijke aanvullende reisinformatie, wijzigingen in onze voorwaarden, samenwerkingen die met partners worden beëindigd en die relevant zijn voor jouw boeking of de sluiting of overname van een VakantieXperts winkel waarbij je jouw reis hebt geboekt.

Nieuwsbrieven
Indien je ons voorafgaande toestemming hebt verleend, houden wij je via onze nieuwsbrieven op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en verschillende vormen van dienstverlening. We stellen de nieuwsbrieven samen op basis van jouw persoonlijke gegevens, zoals jouw eerdere bestellingen, surfgedrag en klikgedrag op onze website en in de nieuwsbrief. Voor dit laatste, het in kaart brengen van jouw klikgedrag in de nieuwsbrief, maken wij gebruik van onzichtbare codes wanneer je hiervoor aparte toestemming hebt gegeven. Met deze codes kunnen wij bijhouden hoeveel mensen onze nieuwsbrief lezen, op welke berichten mensen klikken en wat je dus vindt. Dat maakt de nieuwsbrief interessanter voor jou. Wil je geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen,
meld je <https://crm.vx.nl/afmelden> dan hier af. Daarnaast bieden wij ook onderaan iedere nieuwsbrief een afmeldmogelijkheid.

Prijsvragen
Indien je meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij een aantal gegevens van je zoals bijvoorbeeld jouw naam, adres en e-mailadres. Daarnaast vragen wij jouw toestemming voor de verwerking hiervan, eventueel door derde partijen, ten behoeve van de actie/prijsvraag en voor het samenstellen van analyses op basis van de verzamelde informatie. Zo kunnen we de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken. Ook meten wij zo de respons op onze reclameacties. 

Aanvullen van jouw persoonsgegevens, profilering en gepersonaliseerde advertenties
Wij kunnen de gegevens die we van jou via de verschillende kanalen binnenkrijgen combineren. Zo kunnen we informatie die we online van jou verzamelen (zoals via een online boeking of acceptatie van de cookies), samenvoegen met informatie die we offline van jou ontvangen (zoals informatie die je in onze winkel achterlaat).
Daarnaast kunnen wij de gegevens die we rechtstreeks van jou verkrijgen (bijvoorbeeld doordat je een reis bij ons boekt of onze website of winkel bezoekt) verrijken met informatie uit externe bronnen met als doel betere voorspellingen van het aankoopgedrag van onze klanten te doen. De bronnen waarmee we jouw gegevens verrijken zijn:
Reisadviezen
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG)
Kadaster
Google trends
Lokale events
Algemene informatie over schoolvakanties en feestdagen op winkelniveau
Netwerkverkeer op onze website
Heatmaps van winkelbezoeken
Inzet van ons marketingbudget
Zwarte lijst die we ontvangen van ANVR waarop reisorganisaties (zoals  luchtvaartmaatschappijen) kunnen worden geplaatst waarvan het ongewenst is daar nog langer mee samen te werken

Al deze gegevens kunnen wij op basis van jouw toestemming combineren zodat wij een klantprofiel van jou kunnen samenstellen. Wij verdelen deze klantprofielen over een aantal categorieën om jouw interesses te analyseren, en jouw aanbod op deze manier verder te personaliseren onder andere middels het tonen van gepersonaliseerde advertenties via diverse kanalen waaronder nieuwsbrieven, onze website en websites van derden.

Bewaartermijnen
Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden te bereiken of wanneer we moeten voldoen aan wettelijke bewaartermijnen. Zo hanteren wij een maximaal bewaartermijn van 7 jaar:
Nieuwsbrief

Boekingen en reserveringen
Verzekeringen
Calamiteitenfonds
Vaccinaties
Chatgesprekken
Mijn VakantieXperts
Klanttevredenheidsonderzoeken
Acties of prijsvragen: wij zullen de gegevens die we van jou in het kader van een actie of prijsvraag hebben, verwijderen wanneer de actie of prijsvraag is afgelopen. Dit, tenzij je ons toestemming hebt gegeven deze gegevens nog voor een ander doel te verwerken zoals bijvoorbeeld het toesturen van onze nieuwsbrief.

Voor de bewaartermijn van onze cookies verwijzen we je graag naar het cookiegedeelte van deze privacy- en cookieverklaring.

Beveiliging
Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot, jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot jouw gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Daarnaast, maken wij gebruik van SSL-certificaten ten behoeve van de veilige overdracht van jouw gegevens en communicatie en slaan wij jouw wachtwoord enkel gehasht op.





Cookies
Wij maken op onze website gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën waarbij een klein tekstbestand bij jouw bezoek aan onze website naar jouw computer, tablet en/of mobiel wordt gestuurd en opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze eigen beveiligde servers of die van de betreffende derde partijen teruggestuurd worden. Voor het leesgemak worden alle dergelijke technieken hier verder ‘cookies’ genoemd.

Op onze website worden cookies gebruikt om:
functionaliteiten van de website mogelijk te maken en om de website te beschermen (technische of functionele cookies)
het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies)
het internetaanbod voor jou interessanter te maken middels het tonen van reclame welke aansluit bij jouw interesses (advertentiecookies)
het voor jou mogelijk te maken om een pagina te e-mailen, te printen of om te delen via sociale netwerken (sociale media cookies)
het mogelijk maken van de extra functionaliteiten op onze website (overige cookies)

Let op: de privacy policy van derde partijen kan regelmatig wijzigen.

Plaatser Type cookies Omschrijving cookies Duur cookies
Bing Ads (Microsoft LLC) advertentie Deze cookies zorgen ervoor dat je relevante advertenties via Bing ziet. Bing verkrijgt hiermee informatie over de door jou bezochte pagina’s waaronder de URL-waarde, producten die je aanschaft en de waarde van deze producten. Meer info? Zie de
privacy policy van Microsoft over Bing <https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/microsoft-bing-ads-privacy-policy>.
Cobrowser (CoBrowser.net B.V.) overig Deze cookies maken het gebruik van onze chatfunctie mogelijk. Hiervoor worden de chatgesprekken opgeslagen. Meer info? Zie de
privacy policy van Cobrowser. <https://www.cobrowser.com/cookies/>
Daisycon (Daisycon B.V.) advertentie Daisycon verkrijgt hiermee informatie over de door jou bezochte pagina’s waaronder de URL-waarde, producten die je aanschaft en de waarde van deze producten. Meer info? Zie de
privacy policy van Daisycon <https://www.daisycon.com/nl/privacy/>. 31 dagen
Double Click (Google LLC) advertentie Deze cookies zorgen er o.a. voor dat je niet meerdere keren dezelfde advertentie te zien krijgt. Meer info? Zie de
privacy policy van Google <http://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/>. 22 dagen
VakantieXperts (D-rt Groep B.V.) technisch/ functioneel Deze cookies zijn van VakantieXpert
s en maken de zoekfunctie mogelijk en zorgen ervoor dat we je toestemming voor de cookiebanner op de juiste manier opslaan. 30 dagen
Facebook Connect (Facebook LLC) advertentie Deze cookies zorgen ervoor dat je relevante advertenties op Facebook ziet. Facebook verkrijgt hiermee informatie over de door jou bezochte pagina’s waaronder de URL-waarde, producten die je aanschaft en de waarde van deze producten. Meer info? Zie de
privacy policy van Facebook <https://nl-nl.facebook.com/policy.php>. 1000 dagen
Google Adwords Conversion (Google LLC) advertentie Deze cookies meten hoeveel mensen op een advertentie van Google AdWords klikken en dus op de website van VakantieXperts uitkomen. Hierdoor weten we hoe efficiënt onze reclamecampagnes zijn. Meer info? Zie de
privacy policy van Google <http://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/>.
Google Analytics (Google LLC) analytisch Deze cookies gebruiken wij zodat Google ons inzicht kan geven in hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om ons informatie over de effectiviteit van onze campagnes te kunnen bieden. De informatie die we daarbij verkrijgen wordt met inbegrip van het adres van jouw computer (IP-adres), overgebracht naar Google en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Wij hebben Google Analytics privacyvriendelijk ingesteld, wat betekent dat we afspraken hebben vastgelegd over de omgang met de verzamelde gegevens waaronder dat het Google niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Googlediensten. Google kan echter informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier verder geen invloed op. Meer info? Zie de
privacy policy van Google <http://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/>.
Google Dynamic Remarketing (Google LLC) advertentie Deze cookies zorgen er o.a. voor dat je niet meerdere keren dezelfde advertentie te zien te krijgt en dat je via verschillende kanalen advertenties te zien krijgt van producten waarna je op onze website hebt gekeken. Meer info? Zie de
privacy policy van Google <http://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/>.
Google Tag Manager (Google LLC) functioneel Deze cookies zijn functioneel, en helpen ons om bepaalde plug-ins en cookies te installeren op onze website. Meer info? Zie de
privacy policy van Google <http://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/>.
Hotjar (Hotjar Ltd.) analyse
Deze cookies gebruiken we om algemene statistieken te genereren en om inzicht te verkrijgen in het gebruik van onze website zodat we onze website en diensten kunnen optimaliseren. Hotjar kan hiervoor jouw IP-adres, datum en toegangstijd van jouw bezoek aan onze website registreren evenals de schermresolutie van jouw apparaat, apparaattype, voorkeurstaal, muisklikken, muisbewegingen, scrollactiviteit, informatie over bezochte pagina's, land, besturingssysteem en de door jou gebruikte webbrowser. Meer info? Zie de privacy policy van Hotjar <https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy>. 2 jaar
IQnomy (AskNow Solutions B.V.) advertentie Deze cookies zorgen ervoor dat we de inhoud uit onze gepersonaliseerde nieuwsbrieven aan jou kunnen afstemmen op jouw websitegedrag en activiteiten. Meer info? Zie de
privacy policy van IQnomy <https://www.humanswitch.io/privacy/>. 2 jaar
Platform 161 (Platform 161 B.V.) advertentie Deze cookies zorgen ervoor dat je interessante advertenties te zien krijgt via diverse kanalen. Platform 161 verkrijgt hiermee informatie over de door jou bezochte pagina’s waaronder de URL-waarde, producten die je aanschaft en de waarde van deze producten.
Meer info? Zie de privacy policy van Platform 161 <https://platform161.com/cookie-and-privacy-policy/>2 jaar
SiteCore (Sitecore Nederland B.V.) Klikgedrag
Usabilla (Usabilla IP B.V.) analyse Deze cookies gebruiken wij zodat Usabilla ons inzicht kan geven in hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om ons informatie over jouw gebruikerservaring verzameld via enquêtes te kunnen bieden. Als resultaat ontvangen wij hiervan geanonimiseerde statistieken.  Zie de
privacy voorwaarden van Usabilla  <https://usabilla.com/privacy/>
Visual Website Optimizer (Wingify Software Private Ltd.) Analyse Deze cookies bieden ons de mogelijkheid op A/B-testing, onder andere om verbeteringen van onze website te testen. Meer info? Zie de
privacy policy van Visual Website O <https://vwo.com/privacy-policy/>ptimizer.

Ter info, wij hebben met alle bovengenoemde cookiepartijen een verwerkersovereenkomst gesloten waarin afspraken zijn vastgelegd over de omgang met de verzamelde gegevens.

In- en uitschakelen van cookies
In jouw browser kun je instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd, wanneer je ermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van jouw webbrowser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld, daarnaast kunnen wij hierdoor onze nieuwsbriefinhoud niet meer afstemmen op jouw websitegedrag.

Verwijderen van cookies
Veel cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, worden de cookies automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. Je kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw browser.

Websites van derden
Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Jouw privacyrechten
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar persoonsgegevens@d-rtgroep.nl <mailto:persoonsgegevens@d-rtgroep.nl>. Zie ook de contactgegevens onderaan deze privacy- en cookieverklaring.
Op basis van de privacywetgeving heb je de volgende rechten:
uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;

inzage in de precieze persoonsgegevens die we van jou hebben;
het laten corrigeren van fouten met betrekking tot jouw eigen persoonsgegevens;
het laten verwijderen van persoonsgegevens;
intrekken van toestemming;
bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;
overdraagbaarheid van gegevens.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Aanpassingen in deze privacy- en cookieverklaring
Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Het verdient aanbeveling om deze privacy- en cookieverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact <https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons> opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.


Contactgegevens
Mocht je verder, na het lezen van onze privacy-en cookieverklaring, nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kun je contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Bedrijf: D-rt Groep B.V. (Hoofdkantoor)
Adres: Planeetbaan 4
2132 HZ Hoofddorp
E-mail:
persoonsgegevens@d-rtgroep.nl <mailto:persoonsgegevens@d-rtgroep.nl>
KvK: 30211514

VakantieXperts de Planeet

WEBSCORE BEOORDELING

SOC

IAL ME

DIA

OVER DE PLANEET

Al meer dan 45 jaar hèt beste reisbureau van de regio

AANGESLOTEN BIJ

ANVR
Stichting Garantiefonds Reisgelden
Calamiteiten fonds

Contact

Burchtstraat 14
6602 AR Wijchen
T: 024 641 1414
M: wijchen@deplaneet.nl
Copyright © de Planeet